XV. Európa Jövője Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Találkozó

  2018. július 1-8. Kecskemét | 1- 8th July 2018 Hungary

15th Future of Europe International Children and Youth Meeting
  • Európai Civil Díjjal kitüntetett szervezet - Brüsszel, 2006.
  • Kiváló minősítésű művészeti fesztivál

Európa Ifjú Polgára

A társasjátékban résztvevők Magyarországról indulva játékos formában juthatnak el az Európai Unió központjába, Brüsszelbe. A játék során a versenyzőknek össze kell gyűjteniük az Európai Unió tagországainak zászlaját. Ezekből a végén puzzle rakható ki Brüsszelbe érve, ahol az Európai Unió zászlaját kapja meg a győztes. A feladatok során számtalan érdekes és fontos kérdés megválaszolása mellett a társasjátékok hagyományos elemeivel is találkoznak a játékosok, eurót gyűjthetnek, melyet „nehéz” helyzetben beválthatnak, jokerezhetnek, bizonyos feladatoknál rajzolni kell, vagyis a tudás mellett a jó taktikai érzék is kell a győzelemhez. A kérdések az Európai Unió országaira, az Európai Unió történetére, felépítésére, döntési mechanizmusaira vonatkoznak. Bár a társasjáték elsősorban a 10-14 éves korosztályt célozta meg, a tapasztalatok szerint nem csupán a gyerekek, hanem a családok kedvelt szórakozása lett az Európa Ifjú Polgára.

Kiadás évei: 2000, 2002


Békeüzenet

A NATO-ról ad széleskörű ismereteket, a megalakulás körülményeitől kezdve a tagállamok legfontosabb ismérvein keresztül a katonai technika fejlődésének egyes állomásairól. A kiadvány emellett hasznos tudnivalókkal szolgál a Magyar Honvédségről is.

Kiadás éve: 2002


Lépésről lépésre Európába

Az Európa Jövője Egyesület megalakulása óta fontosnak tartotta, hogy a ma gyermekei, a jövő Európájának polgárai minél többet tudjanak az Európai Unióról, megalakulásának történelmi előzményeiről, az Unió történetének egyes állomásairól, jelentőségéről, főbb alapelveiről, belső szervezeti felépítéséről, a tagországokról.

Kiadás évei: 1998, 1999

Támogatók/Sponsors

  • tamogatok2.jpg
  • tamogatok3.jpg
  • tamogatok.jpg

Európa Jövője Egyesület
6000 Kecskemét,
Kápolna u. 24., Pf. 312.
Tel./Fax: +36 76/484-010
Üzenetküldés:
Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

NKA logo 2012-01 kont

Az oldal fejlesztését a Nemzeti Kulturális Alap támogatta

 

Kérjük, amennyiben lehetőségei engedik adója 1%-ának felajánlásával vagy egyéb adománnyal támogassa egyesületünk munkáját:
Európa Jövője Egyesület
Adószám: 19045827-1-03
Köszönjük!