XV. Európa Jövője Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Találkozó

  2018. július 1-8. Kecskemét | 1- 8th July 2018 Hungary

15th Future of Europe International Children and Youth Meeting
  • Kiváló minősítésű művészeti fesztivál
  • Európai Civil Díjjal kitüntetett szervezet - Brüsszel, 2006.
gyermekvarazs

A gyermektalálkozó egyik legfontosabb célja, hogy megismertessék Európa sokszínűségét a gyerekekkel. Ennek jegyében Kecskemét főterén hétfőtől péntekig délutánonként a külföldi gyermekcsoportok lépnek fel 10-15 perces produkciókkal. A gyermekcsoportok műsorai ízelítőt adnak országuk, szűkebb tájegységük hagyományaiból, bemutatják népzenéjük, néptáncaik legszebb elmeit. A műsorokat élvezhetik a kecskemétiek, a vendég gyerekek és az a számtalan turista, aki először csak rácsodálkozik a rendezvényre, majd gyakran órákra a színpad előtt ragad. Egy csoport a hét folyamán általában 2-3 alkalommal mutatja be műsorát a zsúfolásig telt főtéren.

Külön színfolt a csoportok népviselete, a lengyel, a portugál, a török, a koreai, vagy éppen az erdélyi magyar csoportok színes viselete önmagában is látványosság.

A külföldi csoportok másik része modern tánccsoport, akik akrobatikus ügyességgel mutatják be produkcióikat. Ide tartozik többek között a bukaresti Primavera, a cseh Taxmen táncsoport, az ungvári gyerekek műsora és a gyergyószentmiklósi Step Dance táncsoport.

Számos olyan táncegyüttes lép fel, ahol a 8-10 éves korosztálytól kezdve a középiskolásokig együtt táncolnak a gyerekek. Több fellépő hazáján kívül számos külföldi fesztiválon vett már részt, ám számukra is sajátos élményt jelent a kecskeméti közönség előtti fellépés.

Támogatók/Sponsors

  • tamogatok2.jpg
  • tamogatok3.jpg
  • tamogatok.jpg

Európa Jövője Egyesület
6000 Kecskemét,
Kápolna u. 24., Pf. 312.
Tel./Fax: +36 76/484-010
Üzenetküldés:
Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

NKA logo 2012-01 kont

Az oldal fejlesztését a Nemzeti Kulturális Alap támogatta

 

Kérjük, amennyiben lehetőségei engedik adója 1%-ának felajánlásával vagy egyéb adománnyal támogassa egyesületünk munkáját:
Európa Jövője Egyesület
Adószám: 19045827-1-03
Köszönjük!