XV. Európa Jövője Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Találkozó

  2018. július 1-8. Kecskemét | 1- 8th July 2018 Hungary

15th Future of Europe International Children and Youth Meeting
  • Kiváló minősítésű művészeti fesztivál
  • Európai Civil Díjjal kitüntetett szervezet - Brüsszel, 2006.

forgatagA több ezer kecskeméti és vendég gyerek délelőttől késő estig számtalan programlehetőség közül választhat. Évek óta az egyik legkedveltebb az Alternative English School nyelviskola sátra, ahol egész héten vetélkedők sora várja a fiatalokat. Az izgalmakat csak fokozza, hogy az eredményhirdetésre és az ajándékosztásra a találkozó utolsó napján kerül sor. A kézműves foglalkozások iránt érdeklődőket a Kecskeméti Ifjúsági Otthon munkatársai várják, míg a vállalkozó szelleműek régi játékokat, köztük gólyalábon járást próbálhatnak ki.

2004 legnagyobb sikerét az „Európai zenei tér — zenélő padok" alkották. A város főterén felállított 24 pad az Európai Unió országait szimbolizálták. Az egyes padokon nemcsak az országok zászlóit ismerhették meg az érdeklődők, hanem az adott ország legfontosabb ismérveit is. S ami az egészet különlegessé tette, ha valaki leült a padra, az 30 percen át hallhatta az adott ország zenéjét. Az egymás iránti toleranciát, mások elfogadását is segítik ezek a zenélő padok, hiszen a finn padon belga és német gyerek beszélgetett angolul kecskeméti vendéglátójával.

2006-ban és 2008-ban is sikerült bemutatni a zenélő padokat. A zenélő padok kecskeméti működéséhez a Bertrans ZRt., a VER-BAU Építőipari és Szolgáltató Kft. és a Polar-Stúdió Kft. biztosították a feltételeket.

A 2006-os találkozó legnagyobb újdonsága a Nagytemplom mögött felépített hintahajó volt, mely rövid idő alatt hihetetlenül népszerű lett. A terveket Huszár András fiatal építész bocsátotta az egyesület rendelkezésére pár héttel a fesztivál kezdete előtt. A hajó ácsolásához szükséges öt köbméter faanyagot az egyik tüzép adományozta, sőt önkéntesek is akadtak a hajó felépítéséhez. A ménteleki Csiperó-csoport vállalta a hajó elkészítését, ezért ők kapták meg a találkozó után. Felállítása az Arany János Iskola tornatermének köteleivel történt, tűzoltók segítségével. Ők voltak egyébként a tesztközönség is, először a lánglovagok hintáztatták meg a hajót. A szórakozásnak sem utolsó szerkezet az együttműködés fontosságát testesítette meg. A hajón lévő embereknek ugyanis meg kellett találniuk az összhangot egymással, hogy mozgásba tudják lendíteni a monstrumot. A program szellemiségére jellemző, hogy 2011-ben, amikor Magyarország látta el az Európai Unió elnökségét Budapesten, a Millenárison a megnyitó ünnepség alkalmával az Együttműködés Hajója volt a főszereplő. Az Európai Unió és Magyarország vezető politikusai együttes erővel lendítették mozgásba a hajót.

Találkozókon rendszeresek a velocipéd bemutatók. A régmúlt korokat idéző kétkerekűeken bámulatos ügyességgel közlekedtek a korhű ruhákba öltözött velocipédisták.

Az esélyegyenlőség napunkkal arra szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy a többségi társadalom megismerje és elfogadja a fogyatékkal élőket, és ez által segítse azt, hogy ők is szabadon hozzáférhessenek minden lehetőséghez és teljes értékű tagjai lehessenek a társadalomnak.

Támogatók/Sponsors

  • tamogatok3.jpg
  • tamogatok2.jpg
  • tamogatok.jpg

Európa Jövője Egyesület
6000 Kecskemét,
Kápolna u. 24., Pf. 312.
Tel./Fax: +36 76/484-010
Üzenetküldés:
Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

NKA logo 2012-01 kont

Az oldal fejlesztését a Nemzeti Kulturális Alap támogatta

 

Kérjük, amennyiben lehetőségei engedik adója 1%-ának felajánlásával vagy egyéb adománnyal támogassa egyesületünk munkáját:
Európa Jövője Egyesület
Adószám: 19045827-1-03
Köszönjük!