XV. Európa Jövője Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Találkozó

  2018. július 1-8. Kecskemét | 1- 8th July 2018 Hungary

15th Future of Europe International Children and Youth Meeting
  • Európai Civil Díjjal kitüntetett szervezet - Brüsszel, 2006.
  • Kiváló minősítésű művészeti fesztivál
tuzijatekCsiperó a nyitóünnepséget követő vasárnap zárja be kapuit. A vasárnapi program délelőtt kezdődik a vendég csoportok vezetőinek és a házigazdák közös részvételével. A kecskeméti városháza dísztermében az Európa Jövője Egyesület köszönti és köszöni meg a felnőtteknek azt az áldozatos munkát, ami a sikeres találkozó lebonyolításához elengedhetetlen. Ekkor adja át az egyesület az Európa Gyermekeinek Jövőjéért díjat.

A gyermektalálkozó hivatalos záróünnepségének 2000-ig a városi stadion adott otthont, ahol minden csoport rövid bemutatót adott műsorából. A stadiont megtöltő több ezer vendég közt ott voltak a gyerekeket vendégül látó szülők is, akiknek többsége egész heti elfoglaltsága miatt csak ekkor láthatott ízelítőt az egész hetes rendezvényből. A záróünnepség végén a gyermekek visszaadják a város kulcsát Kecskemét polgármesterének, aki Kecskemét tiszteletbeli ifjú polgáraivá fogadja a vendég gyermekeket. A Csiperó dal közös táncra perdíti a sokszínű és soknyelvű gyerekhadat, akik még egy utolsó, nagy közös tánccal köszönnek el az találkozó kedves figurájától.

2000 óta Kecskemét főterén búcsúznak a külföldi gyerekek vendéglátóiktól azzal, hogy találkoznak egy év múlva, amikor ők látják vendégül a kecskemétieket. A főtéri színpadon a legnagyobb sikert aratott csoportok mutatják be műsorukat. 2004-ben a külföldi csoportok tagjaiból egy óriási alkalmi kórust alkottak, akik az Európai Unió himnuszát, Beethoven Örömódáját énekelték el.

2014-ben (ahogyan 2010-ben is) a záróünnepségre szombaton kerül sor, a labdarúgó világbajnokság döntőjének vasárnapi közvetítése miatt.

Természetesen a korábbi záróünnepségek hagyományos elemei is megmaradtak a főtéri ünnepségen, így a város kulcsának visszaadása után levegőbe emelkedik több tucat léggömb, a vendég gyerekeket küldő országok zászlóinak színeivel. A búcsúkoncert után több mint tízezer ember nézi a parádés tűzijátékot, melynek egyik fénypontja a nagytemplom erkélyéről aláomló görög tűz volt. 2006 óta a tűzijáték mellett újabb meglepetés várja a főteret és környékét zsúfolásig megtöltő nézősereget. Több mint félórás lézer-show keretén belül megelevenedik Európa múltja és jelene. Rövid kis időutazás, ahol a görög Akropolisztól kezdve az angliai Stonehenge-n, át a párizsi Eiffel toronyig végigjártuk a kontinens legszebb és legismertebb építészeti remekeit. Emellett azonban ott volt a holland fapapucs, a velencei gondola, a német sör, vagyis mindazok a jellegzetességek, amelyek együtt adják Európa kulturális sokszínűségét.

Ezzel a programmal kíván az Európa Jövője Egyesület jó utat minden csiperósnak!

Támogatók/Sponsors

  • tamogatok2.jpg
  • tamogatok.jpg
  • tamogatok3.jpg

Európa Jövője Egyesület
6000 Kecskemét,
Kápolna u. 24., Pf. 312.
Tel./Fax: +36 76/484-010
Üzenetküldés:
Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

NKA logo 2012-01 kont

Az oldal fejlesztését a Nemzeti Kulturális Alap támogatta

 

Kérjük, amennyiben lehetőségei engedik adója 1%-ának felajánlásával vagy egyéb adománnyal támogassa egyesületünk munkáját:
Európa Jövője Egyesület
Adószám: 19045827-1-03
Köszönjük!