XV. Európa Jövője Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Találkozó

  2018. július 1-8. Kecskemét | 1- 8th July 2018 Hungary

15th Future of Europe International Children and Youth Meeting
  • Európai Civil Díjjal kitüntetett szervezet - Brüsszel, 2006.
  • Kiváló minősítésű művészeti fesztivál

pusztaA Magyarországra érkező külföldi vendégek, turisták egyik kedvelt programja az alföldi puszta, a lovas hagyományok megismerése. Ami nekünk természetes, az másoknak valódi különlegesség, életre szóló élmény. Ezért is került a gyermektalálkozók programjába ez a program. Az első gyermektalálkozó óta hagyomány, hogy a vendég gyerekek fél napos kirándulást tesznek a magyar pusztára. A kerekegyházi Pongrácz tanya tulajdonosa Vörösmarty Imre vállalkozó ajándéka volt ez évről évre a gyermekeknek. 2006 óta a szintén kerekegyházi Varga Tanyára látogatnak az ideérkező gyerekek és fiatalok.

 A Kecskeméttől alig 25 km-re fekvő település mellett található tanyán a külföldi gyerekek valódi pusztai hangulattal találkoznak. A délelőtti érkezéskor kemencében sült pogácsával várják a gyerekeket, majd lovasbemutatóban gyönyörködhetnek a csiperósok. A csikós lovak fektetése és ültetése, a csikós játékok, a méneshajtás, a karikás bemutató — egyaránt élmény a külföldi gyerekeknek és kísérőiknek, hiszen többségük még soha nem járt az Alföldön, különösképp nem egy tanyán.

Természetesen emellett a puszta tízes látványa évről évre az egyik legnagyobb élmény, nemcsak a gyerekeknek. A programot sétakocsikázás, lovaglás egészíti ki, de lehetőség van arra is, hogy a gyerekek végigjárják az istállókat, kipróbálják a gémeskutat, egyszóval mindazt, amiről eddig csak hallottak, ám sohasem látták.

Támogatók/Sponsors

  • tamogatok.jpg
  • tamogatok3.jpg
  • tamogatok2.jpg

Európa Jövője Egyesület
6000 Kecskemét,
Kápolna u. 24., Pf. 312.
Tel./Fax: +36 76/484-010
Üzenetküldés:
Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

NKA logo 2012-01 kont

Az oldal fejlesztését a Nemzeti Kulturális Alap támogatta

 

Kérjük, amennyiben lehetőségei engedik adója 1%-ának felajánlásával vagy egyéb adománnyal támogassa egyesületünk munkáját:
Európa Jövője Egyesület
Adószám: 19045827-1-03
Köszönjük!