XV. Európa Jövője Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Találkozó

  2018. július 1-8. Kecskemét | 1- 8th July 2018 Hungary

15th Future of Europe International Children and Youth Meeting
  • Kiváló minősítésű művészeti fesztivál
  • Európai Civil Díjjal kitüntetett szervezet - Brüsszel, 2006.

kincskeresoA nemzetközi gyermektalálkozó kísérő rendezvénye a Kincskereső tábor, a kis újságírók tábora. A tábor szervezője a Kincskereső Egyesület. A kezdetek óta hagyomány ez a rendezvény is, melynek immár több évtizedes múltja van. A gyermektalálkozók alapeszméjéhez jól illeszkedett ez az önálló program, mely ma már szerves része, üde színfoltja a találkozóknak. Az egy hetes Kincskereső tábor alatt a tollforgató tanoncok megismerkednek e mesterség alapjaival, s a tanultakat a gyakorlatban ki is próbálják. Munkájuk eredményét a hét végére mindenki kézbe veheti, hiszen a hét közben készült riportok, interjúk, rajzok nyomtatásban is megjelennek. Így a zárónapon már minden érdeklődő kézbe veheti a CSIPER-O.K. néven készült újságot. A tábor munkájában résztvevő fiatalok kis csoportokban, önálló területeken dolgozna: így Szép-képírók riportokat, tudósításokat és illusztrációkat készítettek a CSIPER-O.K. kiadványhoz, a Műferdítők az újság cikkeit fordították angolra.

A Kincskereső tábor évek óta igyekszik hozzájárulni ahhoz, hogy a magyar fiatalok megértsék, hogyan őrizhetőek meg értékes nemzeti hagyományaink úgy, hogy közben kultúránk sajátos színeivel gazdagítjuk Európát. A szervezők remélik, a gyerekekből olyan felnőttek válnának, akiknek sikerül megtalálniuk azt az utat, melyen saját javukra fordíthatják európaiságukat.

 

Támogatók/Sponsors

  • tamogatok3.jpg
  • tamogatok.jpg
  • tamogatok2.jpg

Európa Jövője Egyesület
6000 Kecskemét,
Kápolna u. 24., Pf. 312.
Tel./Fax: +36 76/484-010
Üzenetküldés:
Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

NKA logo 2012-01 kont

Az oldal fejlesztését a Nemzeti Kulturális Alap támogatta

 

Kérjük, amennyiben lehetőségei engedik adója 1%-ának felajánlásával vagy egyéb adománnyal támogassa egyesületünk munkáját:
Európa Jövője Egyesület
Adószám: 19045827-1-03
Köszönjük!