XV. Európa Jövője Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Találkozó

  2018. július 1-8. Kecskemét | 1- 8th July 2018 Hungary

15th Future of Europe International Children and Youth Meeting
  • Európai Civil Díjjal kitüntetett szervezet - Brüsszel, 2006.
  • Kiváló minősítésű művészeti fesztivál

piknik napAz egy hetes rendezvény szombati napját minden alkalommal a Kecskemét melletti Csalánosi erdőben töltik a házigazdák és vendégeik. Ez az önfeledt, vidám szórakozás napja, a „komoly" feladat ekkor a vendéglátó csoportoknak, elsősorban a gyermekeket fogadó szülőknek jut, hiszen nekik kell gondoskodni az ebédről. A szülők bográcsban főzik a paprikás krumplit, a gulyást, s míg az étel készül, a gyermekek számtalan program közül választhatnak. Táncház, kötélhúzó verseny, birkózó verseny, foci-kupa, röplabda, kézműves foglalkozások szórakoztatják a fiatalokat, és persze a jó levegőn, a szabadban mindenki talál kedvére való elfoglaltságot.

A nap legnagyobb szenzációja a „vízágyú", vagyis a „tömegzuhany", melynek külön története van. Még 1991-ben, az első találkozón történt, hogy kánikulai forróság tombolt azon a napon. A tűző napon, a szabadban dél tájra már mindenki eltikkadt. Ekkor adódott az ötlet, és a biztonsági okokból a helyszínen lévő honvédségi tűzoltóautót kezelő kiskatonák egyszerűen megszánták a már csak lézengő ezreket, megnyitották a vízágyukat. Lett is sivítozás, hiszen pillanatok alatt mindenki a két vízágyú közelében akart lenni, élvezni a hűsítő cseppeket. A vízágyú olyan hagyományt teremtett, hogy aki soha nem látta, az is ismeri és várja, hiszen a nagy sikerre való tekintettel, szinte óránként kellett fordulniuk az autóknak. Ehhez persze az is kellett, hogy minden évben parádés idő volt ezen a napon Kecskeméten.

 

Támogatók/Sponsors

  • tamogatok3.jpg
  • tamogatok.jpg
  • tamogatok2.jpg

Európa Jövője Egyesület
6000 Kecskemét,
Kápolna u. 24., Pf. 312.
Tel./Fax: +36 76/484-010
Üzenetküldés:
Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

NKA logo 2012-01 kont

Az oldal fejlesztését a Nemzeti Kulturális Alap támogatta

 

Kérjük, amennyiben lehetőségei engedik adója 1%-ának felajánlásával vagy egyéb adománnyal támogassa egyesületünk munkáját:
Európa Jövője Egyesület
Adószám: 19045827-1-03
Köszönjük!