XV. Európa Jövője Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Találkozó

  2018. július 1-8. Kecskemét | 1- 8th July 2018 Hungary

15th Future of Europe International Children and Youth Meeting
  • Európai Civil Díjjal kitüntetett szervezet - Brüsszel, 2006.
  • Kiváló minősítésű művészeti fesztivál

Kecskemét Magyarország középső részén fekszik, félúton Budapest és Szeged között, majdnem egyenlő távolságra hazánk két nagy folyójától, a Dunától és a Tiszától. A nyelvészek egy része szerint a megfejthetetlen eredetű helynevek közé tartozik Kecskemét. Mások a kecske szót tekintik alapnak, a „mét" járást, menetet jelent. A kecske mellett szól, hogy a 13. században Szent Miklós püspök — a legrégibb helybéli templomnak — a Barátok templomának védőszentje, a megtérített új híveknek tenyésztésre kecskét ajándékozott. A magyar ugyan nem kecsketenyésztő nép, de lehetettek ezek az akkoriban itt élt bolgárok, akiknek nyelvén a „koziczkameta" kecskejárást jelent. Ezt is magyaríthatták később Kecskemétre. Az egykori történelmi iratok Aegopolisnak, azaz Kecskevárosnak hívták a települést, s a város régi, fatárgyat, állatot megjelölő égetőbélyegzője a Bak csillagkép jegyével egyezett.

Bővebben...

Városháza

Sokak szerint az ország egyik legszebb városközpontja Kecskeméten látható. A városháza 1896-ban készült el, szecessziós stílusban Lechner Ödön és Pártos Gyula tervei alapján. Dísztermét Székely Bertalan történelmi témájú falfestményei díszítik. A díszterem teljes berendezése eredeti. Az 1200 kg súlyú aranyozott bronz csillárnak — mely 5 m magas és 3 m széles — 63 égője van, amely az egykori Magyarország közigazgatási megyéinek számát szimbolizálja.

A városháza előtt áll Kecskemét híres szülöttének, a drámaíró Katona Józsefnek emelt kőtömb, mely arra emlékeztet, hogy ezen a helyen halt meg a Bánk bán szerzője.

Bővebben...

Támogatók/Sponsors

  • tamogatok.jpg
  • tamogatok2.jpg
  • tamogatok3.jpg

Európa Jövője Egyesület
6000 Kecskemét,
Kápolna u. 24., Pf. 312.
Tel./Fax: +36 76/484-010
Üzenetküldés:
Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

NKA logo 2012-01 kont

Az oldal fejlesztését a Nemzeti Kulturális Alap támogatta

 

Kérjük, amennyiben lehetőségei engedik adója 1%-ának felajánlásával vagy egyéb adománnyal támogassa egyesületünk munkáját:
Európa Jövője Egyesület
Adószám: 19045827-1-03
Köszönjük!