XV. Európa Jövője Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Találkozó

  2018. július 1-8. Kecskemét | 1- 8th July 2018 Hungary

15th Future of Europe International Children and Youth Meeting
  • Európai Civil Díjjal kitüntetett szervezet - Brüsszel, 2006.
  • Kiváló minősítésű művészeti fesztivál

Bulgária | Blagoevgrad
Csoport: Pirin táncegyüttes
 

Bulgária nyugati határához közel, a Szófiától délre fekvõ település fiataljai három gyermektalálkozón vettek részt. Színes népviseletük mellett érdekes, díszes fejdíszeik keltettek feltûnést fellépéseik alkalmával. A bolgár népzenébõl adtak ízelítõt a csoport tagjai.

A bolgár csoport számára különösen emlékezetes maradt az 1996-os gyermektalálkozó, ebben az évben ugyanis az Európa Jövõje Egyesület a gyermektalálkozó csoportjait egész napos ópusztaszeri kirándulásra vitték. A honfoglalás 1100. évfordulója kapcsán az egyesület úgy vélte, érdemes a találkozó vendégeit megismertetni a magyar történelemmel, melyre kiváló lehetõséget biztosított az Ópusztaszeri Nemzeti Emlékpark, ahol a csoportok többek közt megnézték a Feszty-körképet.

Részvétel: 1991 1993 1996

Bulgária | Galabovo
Csoport: Galambok folklór táncegyüttes
 

A bolgár néptánc együttes a "Galambok" ismert Bulgáriában és külföldön is. A fesztiválon elsõ alkalommal vettek részt. Mûsorukkal a bolgár néptánc hagyományos elemeit, népviseletét mutatták be, a hiteles bolgár ritmusok szépsége és tisztasága nagy siker volt a nyitóünnepségen is.

Részvétel: 2008

Bulgária | Montana
Csoport: Severnyatzi néptánc együttes
 

A több mint 40 éve alakult néptáncegyüttes gyermekcsoportja vett részt a fesztiválon. Látványos mûsoruk, színes népviseletük észak-nyugat Bulgária néptáncait mutatta be.

2008. A második alkalommal részt vevõ "Severnyatsi" néptánc együttes hazai és külföldi fellépéseinek száma már túllépte az 1200-at, számos díjat kapott már nemzeti és nemzetközi fesztiválokon. Az idei programjukban Bulgária minden részérõl származó népdalok és néptáncok bemutatása szerepelt.

Részvétel: 2006 2008

Bulgária | Shumen
Csoport: “Zvanche” Gyermek néptáncegyüttes
Részvétel: 2010

Bulgária | Szófia
Csoport: Orfeusz gyermekei kórus
 

Az Orfeusz gyermekei nevû kórus képviselte Bulgáriát a VIII. Európa Jövõje Nemzetközi Gyermektalálkozón. Valódi különlegességet hoztak magukkal, ortodox dalokat énekeltek. Produkciójuk hangulatát fokozta, hogy fellépésük a Kis éji zene program keretében, a romkertben késõ este kezdõdött. A fáklyák félhomályában éneklõ fiatalok szép sikert arattak, s az egyházi muzsikájukhoz nem is találhatott volna méltóbb helyszínt az egyesület, mint a fõtér templomokkal övezett romkertjét.

Részvétel: 2004

Támogatók/Sponsors

  • tamogatok.jpg
  • tamogatok2.jpg
  • tamogatok3.jpg

Európa Jövője Egyesület
6000 Kecskemét,
Kápolna u. 24., Pf. 312.
Tel./Fax: +36 76/484-010
Üzenetküldés:
Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

NKA logo 2012-01 kont

Az oldal fejlesztését a Nemzeti Kulturális Alap támogatta

 

Kérjük, amennyiben lehetőségei engedik adója 1%-ának felajánlásával vagy egyéb adománnyal támogassa egyesületünk munkáját:
Európa Jövője Egyesület
Adószám: 19045827-1-03
Köszönjük!