XV. Európa Jövője Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Találkozó

  2018. július 1-8. Kecskemét | 1- 8th July 2018 Hungary

15th Future of Europe International Children and Youth Meeting
  • Európai Civil Díjjal kitüntetett szervezet - Brüsszel, 2006.
  • Kiváló minősítésű művészeti fesztivál

Belgium | Leuven
Csoport: Cirkusz csoport
 

1993-as fellépésük emlékezetes volt, egy akrobata csoportot látott vendégül Csiperó. A belga artisták minden fellépése sokakat vonzott a fõtérre, hiszen ritka, hogy ilyen különleges produkciót hozzon magával egy csoport. A belga csoport érdekessége volt, hogy már az elsõ napokban feltûnt a vendéglátóknak, mennyire öntudatosak a belga gyerekek. Kiderült, õk kispolgármesterek. Ennek intézményes hagyománya van Belgiumban az önkormányzati választásokkal párhuzamosan. A felnõtt polgármester mellé a gyerekek is választanak gyerek-polgármestert, akinek vétójoga van az önkormányzatban az õket érintõ döntések esetén.

Részvétel: 1993

Bulgária | Blagoevgrad
Csoport: Pirin táncegyüttes
 

Bulgária nyugati határához közel, a Szófiától délre fekvõ település fiataljai három gyermektalálkozón vettek részt. Színes népviseletük mellett érdekes, díszes fejdíszeik keltettek feltûnést fellépéseik alkalmával. A bolgár népzenébõl adtak ízelítõt a csoport tagjai.

A bolgár csoport számára különösen emlékezetes maradt az 1996-os gyermektalálkozó, ebben az évben ugyanis az Európa Jövõje Egyesület a gyermektalálkozó csoportjait egész napos ópusztaszeri kirándulásra vitték. A honfoglalás 1100. évfordulója kapcsán az egyesület úgy vélte, érdemes a találkozó vendégeit megismertetni a magyar történelemmel, melyre kiváló lehetõséget biztosított az Ópusztaszeri Nemzeti Emlékpark, ahol a csoportok többek közt megnézték a Feszty-körképet.

Részvétel: 1991 1993 1996

Csehország | Lazne Belohrad
Csoport: Horenacek folklórcsoport
 

A második gyermektalálkozó egyik kedvencei voltak a cseh kislányok. Az igen fiatalokból 9-12 évesekből álló Lucka csoport „babás” tánca szívet melengető látvány volt a színpadon. Nem véletlen, hogy produkciójukat több alkalommal is előadták a főtéri színpadon kívül más helyszíneken is. Az általános iskola korosztályt képviselők kislányok a találkozó ideje alatt több újság címlapján is népszerűsítették a gyermektalálkozót.

Részvétel: 1993

Dánia | Frøbjerg
Csoport: Froerne Gyermekszínház
 

A dán fiatalok színjátszó csoport képviseletében érkeztek Kecskemétre, produkciójuk a nyelvi nehézségek ellenére sikert aratott.

Részvétel: 1993

Egyesült Királyság | Coventry
Csoport: Coventry Kölykök
 

A Coventry kölykök nevű csoport két iskola diákjaiból toborzódott. Showműsoruk, melyet egyszerű kék és fehér pólókban adtak elő, nagy sikert aratott a főtér színpadán. A produkcióban népszerű dallamok is helyet kaptak, melyhez saját koreográfia társult.

Részvétel: 1993 2000

Támogatók/Sponsors

  • tamogatok.jpg
  • tamogatok3.jpg
  • tamogatok2.jpg

Európa Jövője Egyesület
6000 Kecskemét,
Kápolna u. 24., Pf. 312.
Tel./Fax: +36 76/484-010
Üzenetküldés:
Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

NKA logo 2012-01 kont

Az oldal fejlesztését a Nemzeti Kulturális Alap támogatta

 

Kérjük, amennyiben lehetőségei engedik adója 1%-ának felajánlásával vagy egyéb adománnyal támogassa egyesületünk munkáját:
Európa Jövője Egyesület
Adószám: 19045827-1-03
Köszönjük!