XV. Európa Jövője Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Találkozó

  2018. július 1-8. Kecskemét | 1- 8th July 2018 Hungary

15th Future of Europe International Children and Youth Meeting
  • Kiváló minősítésű művészeti fesztivál
  • Európai Civil Díjjal kitüntetett szervezet - Brüsszel, 2006.

Albánia | Tirana
Csoport: Gyermekcsoport
 

Az 1996-os, millecentenárium tiszteletére rendezett rendkívüli gyermektalálkozó érdekes színfoltja volt az albán gyerekek részvétele. A találkozó előkészítésekor Tiranából kapott levelet az Európa Jövője Egyesület, melyben egy albán filmrendező érdeklődött, hogy küldhetnének-e 15 gyereket. Ő maga Budapesten szerzett diplomát, s megszeretve országunkat, hazájában létrehozta az Albán-Magyar Kulturális Egyesületet. Így érkezett a kis albán delegáció Kecskemétre, akik képzőművészettel foglalkoztak, s magukkal hozták rajzaikat, festményeiket. Ezekből a munkákból a gyermektalálkozó ideje alatt kiállítást rendezett az egyesület.

Részvétel: 1996

Bulgária | Blagoevgrad
Csoport: Pirin táncegyüttes
 

Bulgária nyugati határához közel, a Szófiától délre fekvõ település fiataljai három gyermektalálkozón vettek részt. Színes népviseletük mellett érdekes, díszes fejdíszeik keltettek feltûnést fellépéseik alkalmával. A bolgár népzenébõl adtak ízelítõt a csoport tagjai.

A bolgár csoport számára különösen emlékezetes maradt az 1996-os gyermektalálkozó, ebben az évben ugyanis az Európa Jövõje Egyesület a gyermektalálkozó csoportjait egész napos ópusztaszeri kirándulásra vitték. A honfoglalás 1100. évfordulója kapcsán az egyesület úgy vélte, érdemes a találkozó vendégeit megismertetni a magyar történelemmel, melyre kiváló lehetõséget biztosított az Ópusztaszeri Nemzeti Emlékpark, ahol a csoportok többek közt megnézték a Feszty-körképet.

Részvétel: 1991 1993 1996

Dánia | Thisted
Csoport: Ebbe Skammelson rockopera együttes
 

Thisted városa Dánia északnyugati részén fekszik, eddig három alkalommal vettek részt a gyermektalálkozón. A dán csoportok fellépése közül talán a legemlékezetesebb az 1996-os volt. A IV. Európa Jövője Nemzetközi Gyermektalálkozóra dán rocktársulat érkezett Kecskemétre. A mintegy 200 tagú társulat egy dán népi elbeszélés alapján állította színpadra az 1100-as évek történelmét. Egy jómódú parasztember fiáról szól a történet, aki az Istenért, a királyért és a hazáért harcba száll, de hűségével durván visszaélnek. 1998-ban több, egymástól eltérő jellegű produkciót hoztak Csiperóra a thistedi fiatalok. A pantomim együttes zenei kísérettel előadott drámai jeleneteket mutatott be.

Részvétel: 1991 1996 1998

Finnország | Hyvinkää
Csoport: Kaupunki Zenei Intézet
 

Hyvinkää, Kecskemét testvérvárosa eddig 3 csoporttal vett részt a Csiperón.1993-ban és 1996-ban gyermekzenekarok mutatkoztak be.

Részvétel: 1996

Görögország | Nafplion
Csoport: Stathmos néptáncegyüttes
 

Nafplion a Peloponnénoszi-félszigeten fekvõ város, a független Görögország elsõ fõvárosa volt az 1800-as évek elsõ harmadában. A csoport az évszakok népszokásait, táncait hozta magával a találkozókra. A görög Stathmos táncegyüttes tagjai nemcsak jellegzetes népviseletükkel váltak emlékezetessé, hanem ismert és népszerû táncaikkal is. A gyermektalálkozók egyik legkedveltebb esti programja a görög est és táncház, amikor a város fõterén több ezer kecskeméti együtt táncolja a görög szirtakit, buzukit.

Részvétel: 1996 1998

Támogatók/Sponsors

  • tamogatok.jpg
  • tamogatok2.jpg
  • tamogatok3.jpg

Európa Jövője Egyesület
6000 Kecskemét,
Kápolna u. 24., Pf. 312.
Tel./Fax: +36 76/484-010
Üzenetküldés:
Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

NKA logo 2012-01 kont

Az oldal fejlesztését a Nemzeti Kulturális Alap támogatta

 

Kérjük, amennyiben lehetőségei engedik adója 1%-ának felajánlásával vagy egyéb adománnyal támogassa egyesületünk munkáját:
Európa Jövője Egyesület
Adószám: 19045827-1-03
Köszönjük!