XV. Európa Jövője Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Találkozó

  2018. július 1-8. Kecskemét | 1- 8th July 2018 Hungary

15th Future of Europe International Children and Youth Meeting
  • Kiváló minősítésű művészeti fesztivál
  • Európai Civil Díjjal kitüntetett szervezet - Brüsszel, 2006.

Amerikai Egyesült Államok | New York
Csoport: American Music Abroad 100 tagú amerikai kórus és zenekar
 

A tengerentúlról érkezett vendégek csupán rövid időt tölthettek el a fesztiválon, ám a szimfonikus zenekar fellépésére sokan kíváncsiak voltak. A repertoár igen széles, hiszen népszerű és közkedvelt dalok sokasága szerepelt a műsorban. A ráadásként játszott Mary Poppins című film betétdalára a főtér fele legszívesebben ott nyomban levegőbe emelkedett volna, emlékezve a könyv és a film csodálatos jelenetére. Emellett a Frank Sinatra egyveleg aratta a másik nagy sikert.

Részvétel: 2006

Ausztria | Dornbirn
Csoport: Jugendornbirn, OJAD
 

A dornbirni gyerekek eddig mindössze három gyermektalálkozón vettek részt, pedig a testvérvárosi kapcsolat is indokolná, hogy gyakrabban láthassuk vendégül őket. A 2006-os Csiperóra két csoport érkezett Kecskemét testvérvárosából: a Jugendornbirn és az „OJAD” akik közös produkcióban két koreográfiát mutattak be, valamint ízelítõt adtak a dornbirni népviseletbõl.

2008. Kecskemét testvérvárosából, Dornbirnból újra köszönthettünk résztvevõ fiatalokat a fesztiválon. A nyilvános ifjúsági munkacsoport, az OJAD tagjai az idén vorarlbergi dalokat és táncokat adtak elõ nagy sikerrel.

Részvétel: 2006 2008 2010

Belgium | Hamont-Achel
Csoport: Kempenbloei Ifjúsági fúvószenekar
 

A fúvószenekar rendszeres résztvevõje az Európa szerte híres neerpelti zenei fesztiválnak. Az ilyen jellegû zenei csoportok fellépése mindig különleges élmény egy olyan városban, amely méltán büszke zenei örökségére.

Az ifjúsági ütõs és fúvós zenekar 2008-ban másodszor vett részt a fesztiválon az igényes elõadás nemcsak Kecskeméten, de a kiskunfélegyházi koncertjükön is nagy sikert aratott.

Részvétel: 2006 2008

Bulgária | Montana
Csoport: Severnyatzi néptánc együttes
 

A több mint 40 éve alakult néptáncegyüttes gyermekcsoportja vett részt a fesztiválon. Látványos mûsoruk, színes népviseletük észak-nyugat Bulgária néptáncait mutatta be.

2008. A második alkalommal részt vevõ "Severnyatsi" néptánc együttes hazai és külföldi fellépéseinek száma már túllépte az 1200-at, számos díjat kapott már nemzeti és nemzetközi fesztiválokon. Az idei programjukban Bulgária minden részérõl származó népdalok és néptáncok bemutatása szerepelt.

Részvétel: 2006 2008

Csehország | Okřišky
Csoport: Okřešánek folklór csoport
 

A cseh folklór csoport igazi népszokások előadásával azt mutatta be, hogy a gyerekek hogyan szórakoztak azokban az időkben, amikor még nem volt számítógép, televízió, telefon.

2008. A cseh kisvárosból érkezett résztvevõk mûsorukkal bemutatták a gyerekek életét abból a korból, amikor még nem ismerték a TV-t, mobiltelefont, számítógépet. Táncoltak és énekeltek, népi rigmusokat mondtak, bemutatva a cseh népi hagyományokat, dalokat és táncokat.

Részvétel: 2006 2008 2010

Támogatók/Sponsors

  • tamogatok3.jpg
  • tamogatok.jpg
  • tamogatok2.jpg

Európa Jövője Egyesület
6000 Kecskemét,
Kápolna u. 24., Pf. 312.
Tel./Fax: +36 76/484-010
Üzenetküldés:
Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

NKA logo 2012-01 kont

Az oldal fejlesztését a Nemzeti Kulturális Alap támogatta

 

Kérjük, amennyiben lehetőségei engedik adója 1%-ának felajánlásával vagy egyéb adománnyal támogassa egyesületünk munkáját:
Európa Jövője Egyesület
Adószám: 19045827-1-03
Köszönjük!