XV. Európa Jövője Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Találkozó

  2018. július 1-8. Kecskemét | 1- 8th July 2018 Hungary

15th Future of Europe International Children and Youth Meeting
  • Európai Civil Díjjal kitüntetett szervezet - Brüsszel, 2006.
  • Kiváló minősítésű művészeti fesztivál

Ausztrália | Perth
Csoport: Perth Modern Iskola ének és zenekara
 

A több mint egy órás koncert során a nagy létszámú zenekar népszerû zenemûveket adott elõ mint pl. Waltzing Matilda, Shepherds Hey, Olympic Fireworks. Lenyûgözõ volt a zenekar elõadásmódja, mely a fõtéren teljes teltházat vonzott.

Részvétel: 2008

Ausztria | Dornbirn
Csoport: Jugendornbirn, OJAD
 

A dornbirni gyerekek eddig mindössze három gyermektalálkozón vettek részt, pedig a testvérvárosi kapcsolat is indokolná, hogy gyakrabban láthassuk vendégül őket. A 2006-os Csiperóra két csoport érkezett Kecskemét testvérvárosából: a Jugendornbirn és az „OJAD” akik közös produkcióban két koreográfiát mutattak be, valamint ízelítõt adtak a dornbirni népviseletbõl.

2008. Kecskemét testvérvárosából, Dornbirnból újra köszönthettünk résztvevõ fiatalokat a fesztiválon. A nyilvános ifjúsági munkacsoport, az OJAD tagjai az idén vorarlbergi dalokat és táncokat adtak elõ nagy sikerrel.

Részvétel: 2006 2008 2010

Belgium | Hamont-Achel
Csoport: Kempenbloei Ifjúsági fúvószenekar
 

A fúvószenekar rendszeres résztvevõje az Európa szerte híres neerpelti zenei fesztiválnak. Az ilyen jellegû zenei csoportok fellépése mindig különleges élmény egy olyan városban, amely méltán büszke zenei örökségére.

Az ifjúsági ütõs és fúvós zenekar 2008-ban másodszor vett részt a fesztiválon az igényes elõadás nemcsak Kecskeméten, de a kiskunfélegyházi koncertjükön is nagy sikert aratott.

Részvétel: 2006 2008

 
Belgium | Neerpelt
Csoport: De Piccolo's kórus
 

A belga város alig 15 percnyire fekszik a holland határtól. Az Európa Jövõje Egyesület számára nem ismeretlen Neerpelt neve, hiszen az Európa Gyermekeinek Jövõjéért díjat 2002-ben Peter Berben kapta, a neerpelti Európai Nemzetközi Ifjúsági Zenei Fesztivál elnöke. Két évvel késõbb 2004-ben utódát, Jan Coninx urat javasolta a díjra, aki a VIII. Európa Jövõje Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Találkozó zárónapján vehette át az elismerést. A neerpelti fesztivált elõször 1953-ban rendezték meg, évrõl évre mind több ország kórusa vett ezen részt. 1955-ben kettõs fesztivált rendeztek, egyet a kórusok, egyet a hangszeres csoportok részére. A zenei rendezvény csúcspontja 1964, ekkor 7 ország 103 kórusa lépett fel, több mint 5000 résztvevõvel. Azóta is folyamatosan nõ a résztvevõ országok száma, 1982-re számuk elérte a 23-at. A 2004-es fesztiválon Magyarország is képviseltette magát több kórussal.

A Csiperóra érkezett belga kórus két alkalommal is fellépett a Kis éji zeneprogramon, s a késõ estig kitartó közönség alig akarta elengedni õket, méltán arattak fergeteges sikert. Utolsó számukat külön díjazta a közönség, hiszen magyar népdalt énekeltek. A kórus fellépett az Európai Gyermekeinek Jövõjéért díj átadásán is a kecskeméti Városháza dísztermében. Fellépésük két szempontból is emlékezetes marad, ekkor kapta meg a kitüntetést Jan Coninx, ugyanakkor ez a nap Belgium nemzeti ünnepe is volt, július 11-e.

2008. A De Piccolo's kórus számos európai kórusfesztiválon vett már részt és kapott különbözõ díjakat, állandó szereplõi és díjazottjai Neerpeltben az Európai Ifjúsági Zenei Fesztiválnak. 2004 után az idén újra résztvevõi voltak a gyermektalálkozónak, koreográfiákkal gazdagított mûsoruk a "Kis éji zene" egyik kiemelkedõ koncertje volt. A magyar nyelven elõadott "A horgosi csárda" c. népdalt a nézõk vastapsa kísérte.

Részvétel: 2004 2008

Bulgária | Galabovo
Csoport: Galambok folklór táncegyüttes
 

A bolgár néptánc együttes a "Galambok" ismert Bulgáriában és külföldön is. A fesztiválon elsõ alkalommal vettek részt. Mûsorukkal a bolgár néptánc hagyományos elemeit, népviseletét mutatták be, a hiteles bolgár ritmusok szépsége és tisztasága nagy siker volt a nyitóünnepségen is.

Részvétel: 2008

Támogatók/Sponsors

  • tamogatok.jpg
  • tamogatok3.jpg
  • tamogatok2.jpg

Európa Jövője Egyesület
6000 Kecskemét,
Kápolna u. 24., Pf. 312.
Tel./Fax: +36 76/484-010
Üzenetküldés:
Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

NKA logo 2012-01 kont

Az oldal fejlesztését a Nemzeti Kulturális Alap támogatta

 

Kérjük, amennyiben lehetőségei engedik adója 1%-ának felajánlásával vagy egyéb adománnyal támogassa egyesületünk munkáját:
Európa Jövője Egyesület
Adószám: 19045827-1-03
Köszönjük!