XV. Európa Jövője Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Találkozó

  2018. július 1-8. Kecskemét | 1- 8th July 2018 Hungary

15th Future of Europe International Children and Youth Meeting
  • Kiváló minősítésű művészeti fesztivál
  • Európai Civil Díjjal kitüntetett szervezet - Brüsszel, 2006.

A “Youngsters United in Music” (YUM) a Creative Europe program forrásaiból megvalósuló kulturális együttműködési projekt, három európai fesztivál: az European Music Festival for Young People (Neerpelt – Belgium, EMJ), az Európa Jövője Egyesület (Kecskemét – Magyarország, EJE) és a Bratislava Music Agency (Pozsony - Szlovákia, BMA) összefogásával jött létre. Az Európai Közösség támogatásával a YUM azt a célt tűzte ki, hogy a csatlakozásra váró országokból érkező fiatal zenészeket, énekeseket, táncosokat valamint szakembereket és zsűritagokat vonjon be a fesztiválok résztvevőinek soraiba, annak érdekében, hogy megismerjék az Európai Unió kulturális és kreatív szektorát. Ezek az EU-csatlakozásra váró országok Izland, Montenegró, Szerbia, Törökország, Macedónia, Albánia, Bosznia-Hercegovina és Koszovó.

A YUM projekt lehetőséget ad a fiataloknak, hogy megismerjék egymást, és ehhez a legjobb híd a zene. A szerteágazó hagyományokat ápoló, és gyökeresen különbözőélethelyzetből jövő gyerekek egy ilyen eseményen nem a múlt sérelmeit, vagy az államok közti politikai nézeteltéréseket helyezik előtérbe, hanem éppen a közös jövő lehetőségeit. És ez az együttműködés fő célja. A projekt végén büszkék vagyunk arra, hogy több mint 30 ifjúsági zenei csoportot és szakembert vontunk be a munkába a csatlakozásra váró országokból. Arra számítunk, hogy 2017 augusztusa után, amikor véget ér a projekt ugyanúgy a fesztiválok résztvevői között köszönthetjük őket – elérve azt a célt, hogy segítsünk ezen országoknak, hogy minél jobban részesei lehessenek az Európai Közösségnek.

További információ: www.emj.be

 

YUM600x600

Támogatók/Sponsors

  • tamogatok.jpg
  • tamogatok3.jpg
  • tamogatok2.jpg

Európa Jövője Egyesület
6000 Kecskemét,
Kápolna u. 24., Pf. 312.
Tel./Fax: +36 76/484-010
Üzenetküldés:
Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

NKA logo 2012-01 kont

Az oldal fejlesztését a Nemzeti Kulturális Alap támogatta

 

Kérjük, amennyiben lehetőségei engedik adója 1%-ának felajánlásával vagy egyéb adománnyal támogassa egyesületünk munkáját:
Európa Jövője Egyesület
Adószám: 19045827-1-03
Köszönjük!